W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Francuska szarlotka

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Francuska szarlotka

Wbrew swej nazwie "francuska szarlotka" nie jest ciastem, a koktajlem. Uwaga! - całkiem mocnym koktajlem.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 40 ml calvadosu
  • 20 ml soku z jabłek
  • łyżeczka syropu cukrowego
  • plasterek limetki

Francuska szarlotka - Opis przyrządzania:

Do szklanki wlewamy calvados, sok jabłkowy i syrop cukrowy. Mieszamy. Wrzucamy 2 kostki lodu i plasterek limetki. Podajemy od razu.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Francuska szarlotka: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Francuska szarlotka przepisy:

  • Wrzeszczący Jaszczur
    Koktajl doskonały po obfitej kolacji - idealnie usprawnia trawienie.
  • Zdrowa rybka z cytrusami Zdrowa rybka z cytrusami
    Chuda, biała ryba z piekarnika - cóż więcej można sobie życzyć po świątecznym obżarstwie?
  • Ojciec Chrzestny
    Wprawdzie Godfather (czy to Brando, de Niro, czy Pacino) jakoś bardziej mi się kojarzy z kieliszkiem koniaku lub szklanką Bourbona, niż z tym słodkim koktajlem... Ale może i on musiał sobie czasem ciut osłodzić życie?
  • Natalia Korcelli
  • Krem bananowy z sezamem
    Delikatny krem z jajek, śmietanki i bananów, z karmelem na wierzchu. Bardzo smaczny, szczególnie dobrze sprawdza się po grillu o tematyce egzotycznej.




Podziel się linkiem:


Komentarze: