W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Figi nadziewane kozim serem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przystawka

Figi nadziewane kozim serem

Suszone figi podane na ciepło - maleńkie danko dla zaostrzenia apetytu.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 8 dużych suszonych fig
  • około 150 g zwartego koziego sera
  • różowy pieprz
  • oliwa z oliwek

Figi nadziewane kozim serem - Opis przyrządzania:

W figach robimy ostrym nożem nacięcie na krzyż. W nacięcia wkładamy nieduże kawałki koziego sera. Posypujemy tłuczonym różowym pieprzem i polewamy odrobiną oliwy. Nadziane figi układamy na blasze i wsuwamy po rozgrzany opiekacz w piekarniku na 3 minuty. Podajemy natychmiast.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Figi nadziewane kozim serem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: