Smaczne masełko do każdej postaci ryby - pasuje do łososia z rusztu, gotowanej soli, grillowanych świeżych sardynek.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Doskonałe masło do ryby - Opis przyrządzania:
Masło wyjmujemy odpowiednio wcześniej z lodówki tak, by miało temperaturę pokojową. Miękkie masło wkładamy do miski i ucieramy drewnianą łyżką lub mikserem na puszystą masę. Dodajemy łyżkę drobno usiekanych zielonych oliwek, łyżkę drobno usiekanych kaparów i fileciki anchois, również drobno posiekane. Doprawiamy pieprzem do smaku, ewentualnie lekko solimy, ale niekoniecznie, gdyż zarówno oliwki, jak i kapary i anchois są słone same z siebie. Miskę z utartym masłem przykrywamy i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Kiedy masło zacznie zastygać, ale wciąż będzie plastyczne, zbieramy je w kulę i formujemy w wałek. Owijamy folią plastikową i wkładamy do lodówki na kilka godzin tak, żeby masło całkiem zastygło. Masło kroimy w plasterki o dowolnej grubości i kładziemy na kawałki ryby.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Doskonałe masło do ryby: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |