Oryginalny sos do nabierania kawałkami ciepłej pity. Możemy go też użyć do polania pieczonych ziemniaków.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Dip z koziego twarożku - Opis przyrządzania:
Twarożek wkładamy do miski i starannie mieszamy z mlekiem - powinien mieć konsystencję gęstego, łatwego do nabierania sosu. Skórkę kiszonej cytryny drobniutko siekamy i dodajemy do twarożku. Solimy i - pardon - pieprzymy do smaku (najlepiej białym pieprzem). Papryczkę rozkruszamy w rękach. Twarożek przekładamy do ładnej miseczki i posypujemy wierzch roztartą papryczką.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Dip z koziego twarożku: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska