Doskonały dodatek właściwie do wszystkiego - od sałatek przez rybę do mięsa.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Czosnkowa bułka - Opis przyrządzania:
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Bułkę kroimy na kromki, ale nie przecinając spodu bułki (po pokrojeniu ma się wszystko razem trzymać).
Żółty ser ucieramy na tarce.
Czosnek obieramy i drobno siekamy, dodajÄ…c szczyptÄ™ soli.
Masło ukręcamy z czosnkiem i startym serem, solimy wedle potrzeby.
Pastą smarujemy co drugą kromkę (dzięki temu po upieczeniu łatwo będzie odkroić porcje, bo masło z serem skleją po dwie kromki, a nie wszystko razem). Bułkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do gorącego piekarnika na jakiś kwadrans - trzeba odwinąć kawałek folii i zobaczyć, czy bułka już gorąca, a ser roztopiony. Można zresztą trzymać w piecu dłużej, a będzie chrupka i przyrumieniona.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Czosnkowa bułka: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |