W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Czarny Diabeł

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Czarny Diabeł

Drink dla dla prawdziwego macho - moim zdaniem zwala z nóg!

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • lód
  • 50 ml jasnego rumu
  • 15 ml wytrawnego wermutu
  • czarna oliwka

Czarny Diabeł - Opis przyrządzania:

Do shakera wsypujemy kubek lodu. Wlewamy rum i wermut, dobrze wstrzÄ…samy. Odcedzamy z lodu do kieliszka do Martini i wrzucamy czarnÄ… oliwkÄ™. Podajemy natychmiast.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Czarny Diabeł: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Czarny Diabeł przepisy:

  • Åšniadaniowy napój pomidorowy
    Zdrowy koktajl na bazie kefiru, odpowiedni na niedzielny brunch lub ciężki sobotni poranek...
  • Gin z limetkÄ…
    Mocno wytrawny drink, zaostrzony dodatkowo szczyptÄ… soli.
  • Imbirowy julep
    Czyżby amerykańska odpowiedź na Cuba Libre?
  • Królewska truskawka
    Elegancki koktajl z szampanem, odpowiedni akurat na rozpoczęcie truskawkowego sezonu.
  • ChÅ‚odnik szczawiowy
    Doskonały jasnozielony chłodnik, zupełnie bez gotowania. Po prostu wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy. Podajemy z kostkami lodu (zwykłymi lub ogórkowymi: *!*3652*!*) i małymi grzankami (*!*1683*!* lub *!*1975*!*).




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: