W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Czarna Wdowa

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Czarna Wdowa

Świetny napój na kinderbal lub Halloween - o ile nasze dzieci mogą pić colę...

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: dowolna

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • lód
  • coca-cola
  • lody waniliowe
  • żelki

Czarna Wdowa - Opis przyrzÄ…dzania:

Wysoką szklankę napełniamy kruszonym lodem do połowy wysokości. Wlewamy colę - do 2/3 wysokości szklanki. Na wierzch nakładamy kulkę lodów waniliowych. Ozdabiamy czarnymi lub czerwonymi żelkami. Podajemy ze słomką i łyżeczką.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Czarna Wdowa: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: doskonałe dla dzieci

Styl potrawy: ekstrawagancka

Wersja do druku

Podobne do Czarna Wdowa przepisy:

  • Kreolski krem kawowy
    Smaczny i delikatny krem kawowy z dodatkiem likieru Tia Maria lub Kahlua. Miły niedzielny deser.
  • Flan pomidorowy
    Krem, ale na słono. Na słodko-słono, jak mawia mój Teść, bo przecież pomidory też są słodkie. Bardzo dobra przystawka lub nieoczekiwany dodatek do mięsa (lub ryby) z grilla.
  • Krem czekoladowy
    Krem pieczony w bain marie ma zawsze bardzo delikatną, jedwabistą konsystencję... W tym przepisie wszystko zależy od jakości czarnej czekolady, postarajmy się więc o jak najlepszą.
  • Flan bananowy Flan bananowy
    Błyskawiczny, prościutki krem, który robimy, gdy banany, które mamy w domu, dojrzewają zbyt szybko. Wszystkie składniki kremu miksujemy po prostu ze sobą i pieczemy w kąpieli wodnej. Voila!
  • Najzwyklejsze placki ziemniaczane Najzwyklejsze placki ziemniaczane
    Placki to placki. Jedna uwaga: znam domy, w których placki z dodatkiem cebuli je się na słodko (ze śmietaną i cukrem). U mnie do placków przewidzianych na słodko cebuli się nie daje. Czytałam, że jeśli cebulę się doda, starte ziemniaki nie będą zbyt szybko się rumienić, więc na pewno placki nie będą surowe w środku. Niech każdy zatem sam zdecyduje, z cebulą czy bez!




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: