W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Cytrynowo-czosnkowe grzaneczki

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Przepis podstawowy

Cytrynowo-czosnkowe grzaneczki

Doskonały dodatek do przecieranych zup warzywnych, na przykład do zupy z porów, szparagów albo przecieranej kartoflanki.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • oliwa z oliwek
  • kilka ząbków czosnku
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • 12 cienkich kromek bagietki

Cytrynowo-czosnkowe grzaneczki - Opis przyrządzania:

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. W małej miseczce mieszamy dokładnie łyżkę oliwy, łyżkę drobno siekanego czosnku, łyżkę posiekanej natki pietruszki i łyżeczkę startej skórki z cytryny. Kromki bagietki układamy na blaszce i równomiernie skrapiamy czosnkowo-cytrynową oliwą. Pieczemy grzanki, aż się zarumienią, około 5 minut. Podajemy natychmiast, ..

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Cytrynowo-czosnkowe grzaneczki: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: