Niby-włoska wersja walijskich grzanek z serem. Świetne do wina!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Crostini z kremem parmezanowym - Opis przyrządzania:
Nagrzewamy opiekacz w piekarniku. Ciabattę kroimy w kromki. Mieszamy razem jajka, mleko i parmezan, aż powstanie gładka pasta. Doprawiamy do smaku pieprzem i startą gałką muszkatołową. Smarujemy pastą kromki ciabatty. Na dużej patelni roztapiamy połowę masła. Wkładamy połowę kromek i smażymy na średnim ogniu, aż zrumienią się od spodu. Przekładamy na blaszkę, wkładamy na patelnię resztę masła i rumienimy resztę kromek. Przekładamy na blaszkę. Skrapiamy grzanki winem i wstawiamy pod opiekacz, żeby ser się stopił i zaczął rumienić. Podajemy prosto z piekarnika.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Crostini z kremem parmezanowym: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |