Co tu dużo gadać - to jest naprawdę bardzo dobra rzecz.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Ciepła sałata z cieciorki i fety - Opis przyrządzania:
Czosnek obieramy i siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w szesnastki. Cieciorkę wylewamy na durszlak, przepłukujemy zimną wodą i starannie osuszamy. Fetę kruszymy na kawałki. Kolendrę siekamy, suszone pomidory takoż. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy czosnek i cebulę i smażymy na średnim ogniu przez jakieś 8 minut, aż warzywa będą miękkie i zaczną się rumienić. Wyjmujemy cedzakową łyżką i przekładamy do miski Na patelnię wrzucamy cieciorkę i smażymy na dużym ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy cedzakową łyżką i dodajemy do cebuli. Do miski dodajemy też fetę, kolendrę, suszone pomidory, 3 łyżki oleju ze słoika z pomidorami i sok z cytryny. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu. Starannie mieszamy i podajemy na ciepło, ze świeżą bagietką.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Ciepła sałata z cieciorki i fety: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |