W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Chłodnik z awokado z łososiem

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Zupa

Chłodnik z awokado z łososiem

Oryginalna i bardzo smaczna zupa, którą możemy podać na lunch lub rozpoczęcie eleganckiego letniego obiadu.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 2 dojrzaÅ‚e awokado
  • por
  • strÄ…k czerwonej papryki
  • 10 liÅ›ci Å›wieżej miÄ™ty
  • 2 szklanki gÄ™stego naturalnego jogurtu
  • 150 g wÄ™dzonego Å‚ososia
  • ocet balsamico

Chłodnik z awokado z łososiem - Opis przyrządzania:

Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i obieramy ze skórki. Obieramy por z wierzchnich liści i odcinamy zieloną część - będzie nam potrzebna tylko biała część pora, którą starannie płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Paprykę kroimy na pół, usuwamy ogonek i pestki, myjemy i osuszamy. Kroimy w drobną kostkę. Do malaksera lub blendera wkładamy awokado i miętę, dodajemy jogurt i wlewamy 2 szklanki bardzo zimnej wody. Wszystko miksujemy na gładką zupę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy por i paprykę i mieszamy, ale już nie miksujemy. Wędzonego łososia kroimy w cienkie paseczki. Zupę rozlewamy do miseczek, posypujemy paskami ryby i skrapiamy octem balsamico.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: warzywa

Kiedy przygotować Chłodnik z awokado z łososiem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: