Staroświecki, rozgrzewający napój o pięknym żółtym kolorze - stąd i nazwa.
Kraj pochodzenia: Włochy-Południe
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Canarino - Opis przyrzÄ…dzania:
Cytrynę szorujemy w gorącej wodzie i wycieramy. Nożykiem do obierania warzyw ścinamy skórkę - samą żółtą warstwę, bez białego albedo, bo napój będzie gorzki. Rozdzielamy skórkę między 2 szklaneczki i zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy i zostawiamy do naciągnięcia na 5 minut. Słodzimy do smaku i podajemy.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Canarino: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |