W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Bajgle z sałatką z kurczaka

Małe danie

Bajgle z sałatką z kurczaka

Podpieczone bajgle nadziewamy łagodną w smaku, lekko słodkawą sałatką z pieczonego kurczaka.

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 4 bajgle
  • kawałek pieczonego kurczaka
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 2 łyżki słodkiego sosu chilli
  • 4 cebulki dymki
  • gałązka selera naciowego
  • świeża kolendra
  • kiełki zielonego groszku

Bajgle z sałatką z kurczaka - Opis przyrządzania:

Kawałek pieczonego kurczaka bez skóry kroimy w kostkę - potrzebujemy 2 szklanki mięsa. Przekładamy kurczaka do miski, dodajemymajonez i sos chilli. Seler naciowy siekamy w kostkę. Dymkę drobno kroimy. Warzywa dodajemy do sałatki i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i łyżką siekanej świeżej kolendry. Bajgle kroimy horyzontalnie na pół i wkładamy pod opiekacz przeciętą stroną do góry. Na podpieczone spody bajgli nakładamy sałatkę, na wierzch kładziemy po kilka kiełków zielonego groszku. Przykrywamy górnymi połówkami i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: mięsna

Kiedy przygotować Bajgle z sałatką z kurczaka: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Wersja do druku




Podziel się linkiem:


Komentarze: