Podpieczone bajgle nadziewamy łagodną w smaku, lekko słodkawą sałatką z pieczonego kurczaka.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Bajgle z sałatką z kurczaka - Opis przyrządzania:
Kawałek pieczonego kurczaka bez skóry kroimy w kostkę - potrzebujemy 2 szklanki mięsa. Przekładamy kurczaka do miski, dodajemymajonez i sos chilli. Seler naciowy siekamy w kostkę. Dymkę drobno kroimy. Warzywa dodajemy do sałatki i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i łyżką siekanej świeżej kolendry. Bajgle kroimy horyzontalnie na pół i wkładamy pod opiekacz przeciętą stroną do góry. Na podpieczone spody bajgli nakładamy sałatkę, na wierzch kładziemy po kilka kiełków zielonego groszku. Przykrywamy górnymi połówkami i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Bajgle z sałatką z kurczaka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |