Smaczne wegetariańskie sandwicze, gotowe w kilka minut. Pamiętajmy, że bagietka musi być naprawdę świeża i chrupiąca!
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Bagietka z fetÄ… i cukiniÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Bagietkę kroimy na 4 części. Każdą część rozcinamy wzdłuż, ale z jednego boku, żeby nie przeciąć całkiem na pół. Fetę odsączamy z oliwy i rozgniatamy widelcem na pastę. Cukinie myjemy, odcinamy końce i ścieramy na grubej tarce. Solimy i - za przeproszeniem - pieprzymy. Dodajemy 2 łyżki oliwy ze słoika z fetą i starannie mieszamy. Orzeszki piniowe podpiekamy na złoto na suchej patelni, cały czas mieszając, gdyż strasznie łatwo się przypalają. Studzimy i dodajemy wraz z kminem rzymskim do fety. Mieszamy. Dolne części bagietek smarujemy fetą z dodatkami, na fecie rozkładamy cukinię. Sandwicze zamykamy i zjadamy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Bagietka z fetą i cukinią: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |