W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Gazetka / Życzenia świąteczne

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Wieczorna gazetka kuchenna


Życzenia świąteczne

Wszystkiego dobrego z okazji ÅšwiÄ…t Wielkanocnych 2009 oraz kilka spraw organizacyjnych

Kochani,

i oto po czterdziestu dniach wstrzemięźliwości i namysłu znów nadchodzi Wielkanoc, najradośniejsze święto roku. I w dodatku - wbrew wszelkim kryzysom - sprzyjać nam będzie (przynajmniej tym Czytelnikom, którzy mieszkają mniej lub bardziej w Europie) pogoda, prawdziwie wiosenna i optymistyczna.

Życzmy sobie zatem wszystkiego dobrego, zdrowia i odporności na stresy każdego rodzaju, chęci życia i zgody na wszelkie zawirowania losu, pogody ducha, grzecznych dzieci, psów i kotów, niekonfliktowych partnerów, łagodnych rodziców, udanych związków, happy endów, dobrych książek i filmów, stabilizacji złotówki, niskiego bezrobocia, własnych mieszkań, malejących rat kredytowych, słońca w lecie, śniegu w zimie, truskawek na wiosnę, grzybów na jesieni i niezłomnej wiary w to, że póki siadamy razem nad talerzem czegoś dobrego, czym chcemy się podzielić z innymi, to świat nadal będzie zdążał we właściwym kierunku.

Oj, wzruszyłam się. A tu jeszcze kilka spraw organizacyjnych: w czasie Świąt i po nich nie będzie mnie w zasięgu internetu, zatem w przyszłym tygodniu nie będzie Gazetki; nie będzie także przez tydzień menu na każdy dzień i nie będzie przybywać przepisów. Myślę jednak, że po Świętach każdy sobie chętnie odpocznie od gotowania, a czytania w PieceOfCake zawsze jest sporo... Zajrzyjcie przede wszystkim do naszego menu wielkanocnego, w którym na pewno znajdziecie coś ciekawego na każdą świąteczną okazję. Ponadto - dziesięć przepisów, które pojawią się na głównej stronie, będzie przepisami o charakterze wielkanocnym, ze szczególnym uwzględnieniem mazurków. Przyjaciółka wytknęła mi bowiem, iż zaniedbałam tę sprawę, a mało co w polskiej kuchni ma tak piękną i długą tradycję, jak mazurki właśnie. Postarałam się naprawić błąd, przepisów jest więcej, a jeśli chcecie zająć się jedynie warstwą teoretyczną bez zawracania sobie głowy przepisami, zajrzyjcie do dawnej Gazetki pod tytułem O mazurkach słów kilka.

A na razie pozdrawiam Was bardzo serdecznie i wiosennie,

Natalka




Podziel siÄ™ linkiem: