W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Krwawa Mary - wariacja

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Krwawa Mary - wariacja

Gdyby nie ta wódka, to Krwawa Mary byłaby najzdrowszym napojem na świecie, zatem każdy nowy przepis się przyda. Ta wersja, nowoczesna, zawiera sok z limetki i wasabi, nadając drinkowi posmak egzotyki...

Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1/2 szklanki soku z limetek
  • 4 łyżeczki pasty wasabi
  • 3 łyżki sosu Worcestershire
  • 2 łyżeczki azjatyckiego ostrego sosu chilli
  • 6 szklanek dobrego zimnego soku pomidorowego
  • 2 szklanki czystej wódki
  • lód

Krwawa Mary - wariacja - Opis przyrządzania:

Sok z limetek wlewamy do miseczki, dodajemy pastę wasabi i mieszamy, aż wasabi się rozpuści.
Dodajemy sos Worcestershire i sos chilli, mieszamy.
W dużym dzbanku mieszamy sok pomidorowy i wódkę, dodajemy sól do smaku.
Dolewamy sok z limetek z przyprawami i bardzo starannie mieszamy.
Do momentu podania trzymamy Krwawą Mary w lodówce, pod przykryciem, żeby nam procenty nie uciekały...
Do wysokich szklanek wrzucamy po kilka kostek lodu, na lód nalewamy Krwawą Mary i podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Krwawa Mary - wariacja: można zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku


Podobne do Krwawa Mary - wariacja przepisy:

  • Jeszcze Jedna Krwawa Mary
    Interesujący drink dla wszystkich - kto akurat nie pije alkoholu, po prostu rezygnuje z tequili.
  • Dziewicza Mary
    Nie tylko smaczna, ale i zdrowa - krwawa Mary w wersji dla kierowców.
  • Ogórkowe kostki lodu
    Zielone kostki lodu, doskonałe do Krwawej Mary, Dziewiczej Mary, Mańki Wegetarianki, gazpacho...
  • Wschodni tatar z tuńczyka z jabłuszkiem
    Przystawka bardzo fusion i bardzo smaczna.
  • Chińska wołowina z groszkiem cukrowym Chińska wołowina z groszkiem cukrowym
    Byłam ostatnio w instytucji, którą Anglosasi zwą PYO - Pick Your Own. Wchodzi się do wielkiego ogrodu, zbiera, co tam akurat dojrzało i płaci przy wyjściu. Spędzamy czas na świeżym powietrzu, no i wydajemy mniej pieniędzy na produkty rzeczywiście świeże - przynajmniej na Wyspach. No cóż, w Belgii nie jest to rozrywka tania, to na pewno. Ale cała reszta zabawy pozostaje bez zmian. Wśród warzyw uprawianych w Marie's Garden w Overijse był też groszek cukrowy - doskonały w tej właśnie chińskiej postaci.


Podziel się linkiem:




Komentarze: