Jak to zwykle z daniami z grilla bywa, marynujemy mięso w przeddzień grillowania. Potem wystarczy tylko szast-prast na ruszt i kolacja gotowa.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Kotlety schabowe z grilla z imbirem - Opis przyrzÄ…dzania:
Mięso myjemy, odcinamy nadmiar tłuszczu (trochę zostawiamy, żeby kotlety po upieczeniu były soczyste) i układamy pojedynczą warstwą w płaskim naczyniu.
Imbir obieramy i ścieramy na tarce.
Czosnek obieramy i drobno siekamy.
PapryczkÄ™ pozbawiamy ogonka i pesteczek, myjemy, osuszamy i siekamy.,br>
Mieszamy razem imbir, czosnek, papryczkę, przyprawę "pięć smaków", miód, sos sojowy i olej sezamowy na gładką masę. Polewamy kotlety, przykrywamy kawałkiem folii plastikowej i wstawiamy na noc do lodówki.
Kotlety grillujemy nad średnio gorącymi węglami po 8-10 minut z każdej strony, co jakiś czas smarując marynatą.
Pilnujemy, żeby nie przypalić!
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować Kotlety schabowe z grilla z imbirem: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |