Chuda, biała ryba z piekarnika - cóż więcej można sobie życzyć po świątecznym obżarstwie?
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Zdrowa rybka z cytrusami - Opis przyrzÄ…dzania:
W piekarniku włączamy górny opiekacz (grill). Rybę płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy z obu stron i smarujemy niedużą ilością oliwy. Filety układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową (jeśli blaszka jest z tych, co to do nich nic nie przywiera, folię możemy sobie darować). Na każdym filecie kładziemy plasterek pomarańczy, na nim, dachówkowato, plasterek cytryny i plasterek limetki. Rybę wstawiamy pod opiekacz na 8-10 minut, aż będzie upieczona, a plasterki cytrusów zaczną się przypiekać po bokach. Podajemy prosto z piekarnika.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Zdrowa rybka z cytrusami: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |