Pyszna wegetariańska pasta z białym sosem i kolorowymi młodymi jarzynkami. Kwintesencja wiosny.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Spaghetti z wiosennym sosem a la carbonara - Opis przyrzÄ…dzania:
Marchewkę skrobiemy, płuczemy i kroimy w 2 cm kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło i 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy marchewkę i smażymy na średnim ogniu, mieszając, przez 3 minuty. Dodajemy groszek, bób i szparagi, smażymy kolejne 3 minuty. Wlewamy pół szklanki wody i gotujemy na dużym ogniu, aż woda wyparuje, a warzywa będą miękkie. W tym samym czasie gotujemy spaghetti al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu,. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną i parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makaron odcedzamy i wrzucamy do miski z sosem śmietanowym. Dodajemy uduszone warzywa, wszystko razem mieszamy i miskę na chwilę przykrywamy, żeby sos zgęstniał od gorąca makaronu i warzyw. Podajemy z dodatkowym tartym parmezanem.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: makaron-kasza-ryż
Kiedy przygotować Spaghetti z wiosennym sosem a la carbonara: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |