Bardzo wygodne "gościowe" danie - przygotowujemy wszystko wcześniej, a gdy goście kończą drinki, wstawiamy rybkę do piekarnika. Podajemy z ciepłą sałatką ziemniaczaną i sałatą.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem - Opis przyrządzania:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Rybę płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i pęsetką usuwamy ewentualnie pozostałe ości. Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Różowy pieprz rozgniatamy w moździerzu. Koperek, pieprz, skórkę z cytryny i łyżkę soku z cytryny mieszamy z masłem, solimy do smaku. Rybę kładziemy skórą do dołu na przygotowanej blasze. Na wierzchu rozkładamy masło i wstawiamy blaszkę do piekarnika na 10 minut. Rybę przekładamy na ogrzane talerze i natychmiast podajemy z ciepłą sałatką z ziemniaków lub po prostu młodymi kartofelkami.
Temperatura podawania: ciepła
Główny składnik: rybna
Kiedy przygotować Pstrąg łososiowy z różowym pieprzem: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |