Elegancki koktajl z szampanem, odpowiedni akurat na rozpoczęcie truskawkowego sezonu.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Królewska truskawka - Opis przyrządzania:
Truskawki myjemy szybko w zimnej wodzie i osuszamy. Najładniejszą zostawiamy do dekoracji, zaś pozostałe 2 miksujemy na piure, dodając syrop cukrowy do smaku oraz koniak.
Kostki lodu wkładamy do ładnego, szerokiego kieliszka koktajlowego. Na kostko wlewamy piure i dopełniamy zmrożonym szampanem.
Ostatnią truskawką nacinamy i nakładamy na brzeg kieliszka.
A potem niech nastÄ…pi wiosna!
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Królewska truskawka: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: eleganckie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |