W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Gorąca biała czekolada z imbirem

Napój

Gorąca biała czekolada z imbirem

A+ A-
Gorąca biała czekolada z imbirem

Biało dokoła, nawet czekolada na gorąco zbielała!

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

Gorąca biała czekolada z imbirem - Opis przyrządzania:

Imbir obieramy ze skórki i siekamy (nie musi być bardzo drobno).
Do rondla wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy imbir i cukier i stawiamy na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia, mieszając, żeby cukier się rozpuścił, po czym zwiększamy ogień i gotujemy, aż syrop zacznie się złocić.
Do rondla wlewamy mleko i dodajemy czekoladę połamaną w kawałki. Podgrzewamy na małym ogniu, mieszając, niemal do wrzenia. Mieszamy, żeby czekolada się rozpuściła.
Teraz przelewamy napój przez gęste sitko do drugiego rondelka i miksujemy ręcznym blenderem, przechylając rondel na boki, żeby powstało jak najwięcej piany.
Nalewamy czekoladę do kubków lub filiżanek, sprawiedliwie rozdzielając pianę.
Oprószamy każdą porcję mielonym cynamonem i natychmiast podajemy.
Jeśli komuś za mało cukru, to niech sobie dosłodzi!

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Gorąca biała czekolada z imbirem: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku


Podobne do Gorąca biała czekolada z imbirem przepisy:


Podziel się linkiem:




Komentarze: