W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Biała Lady

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Biała Lady

Subtelny i wytrawny aperitif o cytrusowych nutach.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • lód
  • 30 ml ginu
  • 15 ml Cointreau
  • 15 ml soku z cytryny
  • surowe białko
  • kwiat nasturcji

Biała Lady - Opis przyrządzania:

Do shakera wrzucamy kubek lodu. Wlewamy gin, Cointreau, sok z cytryny i łyżeczkę surowego białka. Dobrze wstrząsamy i odcedzamy z lodu do kieliszka do Martini. Ozdabiamy kwiatem nasturcji.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Biała Lady: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: eleganckie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Biała Lady przepisy:

  • Ropuszka
    Niezbyt mocny koktajl o mile cytrusowych nutach. Pochodzenie nazwy owiane jest (dla mnie przynajmniej) tajemnicą.
  • Margarita Margarita
    Klasyczny drink z tequili.
  • Kamikadze
    Nazwa mówi sama za siebie...
  • Klasyczne daiquiri
    Klasyczny koktajl o słodko-kwaśnym smaku i wyraźnym aromacie białego rumu. Podajemy ozdobiony skórką ściętą z limetki.
  • Rafa koralowa
    Koktajl ten nazwę swoją zawdzięcza barwie - płytkiego, ciepłego morza.




Podziel się linkiem:


Komentarze: