W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X
Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Słoneczko

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Słoneczko

A+ A-

Mocny, nie za słodki koktajl o pomarańczowym aromacie - Campari nie tylko "uwytrawnia" smak, ale dodaje też koloru.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 6-8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

Słoneczko - Opis przyrządzania:

Campari, Cointreau i gin wstawiamy kilka godzin wcześniej do lodówki. Pomarańczę szorujemy w gorącej wodzie, osuszamy i kroimy, razem ze skórką, w zgrabne cząstki. Oziębione alkohole odmierzamy do szklanego dzbanka i mieszamy długą łyżką. Do szklaneczek lub kieliszków wrzucamy po kostce lodu, nalewamy koktajl, a brzeg każdej szklaneczki (kieliszka) dekorujemy cząstkami pomarańczy. Podajemy natychmiast.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Słoneczko: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: