Bardziej pomysł, niż przepis - prościuteńki, ale bardzo elegancki deser z dojrzałych gruszek skropionych gruszkówką.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Gruszki z czekoladÄ… - Opis przyrzÄ…dzania:
Gruszki myjemy i wycieramy. Przy pomocy mandoliny tniemy owoce w cienkie plasterki: najpierw z jednej strony, aż dojdziemy do gniazda nasiennego, potem tak samo z drugiej (resztę gruszek zjadamy).
Plastry gruszek układamy ładnie na talerzach i skrapiamy gruszkówką.
Nożykiem do obierania warzyw tniemy czekoladę w cienkie płatki, którymi posypujemy gruszki.
Oprószamy mielonym cynamonem - najlepiej prosto z młynka - i podajemy.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Gruszki z czekoladą: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: eleganckie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | Październik 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |