W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Słownik / Dhana jiru

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Hasło


Dhana jiru

Mieszanka kolendry i kminu rzymskiego, niezbędna w indyjskiej kuchni do przyrządzania masali. Najprościej zrobić ją mieszając 7 łyżeczek mielonej kolendry z 4 i 1/2 łyżeczki mielonego kminu. Najbardziej autentycznie to z kolei uprażyć całe ziarna kolendry i kminu (w tej samej proporcji) w piekarniku (5 minut w 180 stopniach), ostudzić i zemleć w młynku. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.