Rodzaj kaszy, otrzymywany przez gotowanie całych ziaren pszenicy, suszenie ich i łamanie. Bardzo popularny w rejonie Morza Sródziemnego Często mylony z kuskusem - dziwi mnie to, gdyż ma nie tylko zupełnie inny wygląd, ale i kompletnie inny smak. Gotujemy go, jak kaszę, w wodzie z solą - wówczas podajemy go jako dodatek do głównego dania. Możemy też bulgur namoczyć w gorącej wodzie i zostawić do wystygnięcia - wówczas używamy go np. w sałatce tabbouleh.
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |