Uniwersalny sos do dań z grilla.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Sos paprykowy - Opis przyrzÄ…dzania:
Z pieczonych papryk zdejmujemy skórkę i usuwamy gniazda nasienne. Czosnek obieramy i grubo siekamy. Do malaksera lub blendera wkładamy paprykę i czosnek, dolewamy brandy, 2 łyżki oliwy i łyzkę sosu Worcestershire. Miksujemy wszystko na gładki sos. Przelewamy sos do rondelka i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze odrobiną sosu Worcestershire. Odstawiamy do wystygnięcia i trzymamy w lodówce do czasu podania.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować Sos paprykowy: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
« | GrudzieÅ„ 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Åšr | Czw | PiÄ… | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |