W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Sok bardzo zdrowy, wiosenny

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Sok bardzo zdrowy, wiosenny

Zupełnie przypadkowo udało mi się ostatnio zrobić sok, wyjątkowo odpowiadający mi smakiem. W związku z tym zapisuję proporcje - tak na wszelki wypadek.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 12 marchewek
  • mały seler
  • mała czerwona cebula
  • ogórek

Sok bardzo zdrowy, wiosenny - Opis przyrządzania:

Marchewki, seler i cebulę obieramy i myjemy.
Ogórek tylko myjemy.
Wszystkie warzywa przepuszczamy przez sokowirówkę i natychmiast podajemy, żeby się witaminy nie ulatniały.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Sok bardzo zdrowy, wiosenny: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku


Podobne do Sok bardzo zdrowy, wiosenny przepisy:

  • Sałatka z makaronu sojowego
    Świeża w smaku sałatka z mojego ukochanego "szklanego" makaronu. Pasuje do każdego mięsa ze wschodnimi przyprawami, a także do białej ryby lub grillowanych krewetek.
  • Warzywa marynowane po włosku
    Klasyczny włoski sposób konserwowania letnich i jesiennych warzyw na zimę. Kilka takich słojów w spiżarni bardzo podnosi samoocenę!
  • Sałatka z melonem i ogórkiem
    Przystawka? Sałatka? Dodatek? Deser?
  • Tatar z łososia z ogórkiem
    Tatar z łososia to ja mogę jeść rano, w południe i wieczorem... Indywidualne porcyjki takiego tatara, utrzymanego w wiosennej różowo-zielono-białej tonacji, są bardzo odpowiednią przystawką na uroczysty świąteczny obiad.
  • Zielona zupa jarzynowa
    Sympatyczna, lekko kwaskowata od szczawiu, zielona zupka - wielka pociecha w ciemne, zimne, mokre dni. Podajemy z grzaneczkami.


Podziel się linkiem:




Komentarze: