Dobry, owocowy poncz na zimno. Świetny napój na duże przyjęcia i ładnie wygląda w dużej szklanej misie lub wazie.
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 20
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
Poncz Imperialny - Opis przyrządzania:
W dużej szklanej misce mieszamy zimne wino, takąż wódkę i równie zimne soki. Ewentualnie dosładzamy według potrzeb syropem cukrowym. Wrzucamy owoce - jeżyny zamrożone, dzięki czemu jeszcze trochę schłodzą poncz. Podajemy w szklaneczkach.
Temperatura podawania: zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować Poncz Imperialny: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
« | Kwiecień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |