W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

JesteÅ› w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Morska bryza

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj GazetkÄ™ do Google


Napój

Morska bryza

Koktajl na letnie przyjęcie - ładnie wygląda w szklanym dzbanku, nie jest zbyt mocny i można go zrobić wcześniej (przechowujemy w lodówce pod szczelnym przykryciem).

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • szklanka czystej zimnej wódki
  • szklanka zimnego soku grejpfrutowego
  • 2 szklanki zimnego soku żurawinowego
  • lód

Morska bryza - Opis przyrzÄ…dzania:

W szklanym dzbanku mieszamy wódkę, sok grejpfrutowy i sok żurawinowy. Podajemy w szklaneczkach, z lodem.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Morska bryza: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Morska bryza przepisy:

  • Lemoniada bazyliowa
    Odświeżający, lekki napój na gorący dzień. Dla osób unikających alkoholu - znakomity aperitif.
  • Koktajl bazyliowo-cytrynowy
    Lekki, zielonkawy i bardzo odświeżający drink z dodatkiem wódki. Podajemy z dużą ilością lodu i listkami świeżej bazylii.
  • Krwawa Mary - wariacja
    Gdyby nie ta wódka, to Krwawa Mary byłaby najzdrowszym napojem na świecie, zatem każdy nowy przepis się przyda. Ta wersja, nowoczesna, zawiera sok z limetki i wasabi, nadając drinkowi posmak egzotyki...
  • Przegrzebki w sosie pomaraÅ„czowym
    Czysty luksus, choć sam przepis jest prościutki. Problem polega tylko na tym, że jeśli podajemy je gościom na przystawkę, to resztę menu musimy ułożyć stosownie elegancko i luksusowo...
  • ChÅ‚odnik "Bloody Mary"
    Inna wersja gazpacho, bardziej środkowoeuropejska w charakterze. Niezła na upał.




Podziel siÄ™ linkiem:


Komentarze: