Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Syrop-kawowy

Syrop kawowy

Gęsty, ciemnobrązowy syrop - znakomity dodatek do lodów, kremów i ciast.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 3/4 szklanki

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
szklanka mocnej kawy z ekspresu
1/2 szklanki cukru

Opis przyrządzania:
Kawę wlewamy do rondelka.
Dosypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż się rozpuści.
Zwiększamy ogień i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż płyn zredukuje się do połowy.
Studzimy.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024