Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Syrop-kawowy
Syrop kawowy
Gęsty, ciemnobrązowy syrop - znakomity dodatek do lodów, kremów i ciast.
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 3/4 szklanki
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
szklanka mocnej kawy z ekspresu
1/2 szklanki cukru
Opis przyrządzania:
Kawę wlewamy do rondelka.
Dosypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż się rozpuści.
Zwiększamy ogień i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż płyn zredukuje się do połowy.
Studzimy.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024