Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Sandwicz-Racheli-wariacja-na-temat-Reuben-s-Sandwich
Sandwicz Racheli (wariacja na temat Reuben's Sandwich)
Za oknem zawierucha i popękane szyny tramwajowe, a my rozparci w fotelu, w telewizji "Pół żartem, pół serio", na kolanach talerz z ciepłą kanapką z roztopionym pysznie serem...
Rodzaj dania: Małe danie
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
100 g białej kapusty
100 g czerwonej kapusty
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki płynnego miodu
2 łyżeczki gruboziarnistej musztardy
2 łyżki siekanego koperku
8 kromek żytniego chleba
masło do smarowania chleba
75 g startego ementalera
150 g pastrami
Opis przyrządzania:
Oba rodzaje kapusty kroimy w możliwie najcieńszse paski, płuczemy na sicie i starannie osączamy. Lekko solimy. Mieszamy majonez, miód, musztardę i koperek. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku - sól, pieprz, miód, musztarda. Kromki chleba smarujemy cienko masłem z obu stron. Połowę kromek posypujemy startym serem. Na serze kładziemy plasterki pastrami, na wędlinie - warstwę sałatki kapuścianej, a na niej - resztę plasterków pastrami. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Dużą patelnię rozgrzewamy, wkładamy sandwicze i smażymy dość wolno, na średnim ogniu, z obu stron, aż chleb się zarumieni, a ser roztopi. Każdy sandwicz kroimy na pół i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: mięsna
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024