Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Ropuszka
Ropuszka
Niezbyt mocny koktajl o mile cytrusowych nutach. Pochodzenie nazwy owiane jest (dla mnie przynajmniej) tajemnicą.
Rodzaj dania: Napój
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
lód
50 ml wódki
łyżeczka Cointreau
100 ml lemoniady
1/8 cytryny czyli połowa ćwiartki
Opis przyrządzania:
Do dużej koniakówki wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy wódkę, Cointreau i lemoniadę. Mieszamy łyżeczką, a na wierzch kładziemy ósemkę cytryny. Podajemy natychmiast.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024