Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Poncz-Imperialny

Poncz Imperialny

Dobry, owocowy poncz na zimno. Świetny napój na duże przyjęcia i ładnie wygląda w dużej szklanej misie lub wazie.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 20

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 butelki różowego wina
350 ml czystej wódki
250 ml (szklanka) soku żurawinowego
250 ml (szklanka) soku grejpfrutowego
250 ml (szklanka) soku z czarnych porzeczek
syrop cukrowy (ewentualnie)
garść świeżych żurawin
garść borówek amerykańskich
garść mrożonych jeżyn

Opis przyrządzania:
W dużej szklanej misce mieszamy zimne wino, takąż wódkę i równie zimne soki. Ewentualnie dosładzamy według potrzeb syropem cukrowym. Wrzucamy owoce - jeżyny zamrożone, dzięki czemu jeszcze trochę schłodzą poncz. Podajemy w szklaneczkach.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Podobne przepisy:

PieceOfCake © 2008-2024