Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Poncz-Imperialny
Poncz Imperialny
Dobry, owocowy poncz na zimno. Świetny napój na duże przyjęcia i ładnie wygląda w dużej szklanej misie lub wazie.
Rodzaj dania: Napój
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 20
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
2 butelki różowego wina
350 ml czystej wódki
250 ml (szklanka) soku żurawinowego
250 ml (szklanka) soku grejpfrutowego
250 ml (szklanka) soku z czarnych porzeczek
syrop cukrowy (ewentualnie)
garść świeżych żurawin
garść borówek amerykańskich
garść mrożonych jeżyn
Opis przyrządzania:
W dużej szklanej misce mieszamy zimne wino, takąż wódkę i równie zimne soki. Ewentualnie dosładzamy według potrzeb syropem cukrowym. Wrzucamy owoce - jeżyny zamrożone, dzięki czemu jeszcze trochę schłodzą poncz. Podajemy w szklaneczkach.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024