Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Papryka-nadziewana-serkiem
Papryka nadziewana serkiem
Plastry różnokolorowej papryki z delikatnie przyprawionym śmietankowym serkiem - przystawka lekka i łatwa, ale dostatecznie elegancka, by podać ją gościom.
Rodzaj dania: Przystawka
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
papryka
masło
serek kremowy
kmin rzymski
szczypiorek
Opis przyrządzania:
Dużą cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę i smażymy na złoto. 4 średniej wielkości papryki w różnych kolorach (ładnie wygląda na talerzu) myjemy, odcinamy szypułki i oczyszczamy z nasion, pamiętając, by strąki zostaić w całości. W misce ucieramy około pół kilo kremowego serka (trzeba mieć w zapasie więcej, bo ilość serka zależy od wielkości strąków papryki) z solą, pieprzem i usmażoną cebulką. Dodajemy pół łyżeczki nasion kminu rzymskiego i garść siekanego szczypiorku. Starannie mieszamy. Masą serową nadziewamy papryki, dobrze upychając. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby masa dobrze stężała. Przed podaniem kroimy na poprzeczne plastry i podajemy ze świeżym pieczywem.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej
Okazja: może być dla gości
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024