Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Papryka-nadziewana-serkiem

Papryka nadziewana serkiem

Plastry różnokolorowej papryki z delikatnie przyprawionym śmietankowym serkiem - przystawka lekka i łatwa, ale dostatecznie elegancka, by podać ją gościom.

Rodzaj dania: Przystawka

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
papryka
masło
serek kremowy
kmin rzymski
szczypiorek

Opis przyrządzania:
Dużą cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę i smażymy na złoto. 4 średniej wielkości papryki w różnych kolorach (ładnie wygląda na talerzu) myjemy, odcinamy szypułki i oczyszczamy z nasion, pamiętając, by strąki zostaić w całości. W misce ucieramy około pół kilo kremowego serka (trzeba mieć w zapasie więcej, bo ilość serka zależy od wielkości strąków papryki) z solą, pieprzem i usmażoną cebulką. Dodajemy pół łyżeczki nasion kminu rzymskiego i garść siekanego szczypiorku. Starannie mieszamy. Masą serową nadziewamy papryki, dobrze upychając. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby masa dobrze stężała. Przed podaniem kroimy na poprzeczne plastry i podajemy ze świeżym pieczywem.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: może być dla gości

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Podobne przepisy:

PieceOfCake © 2008-2024