Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Migdaly-z-przyprawami

Migdały z przyprawami

Doskonałe do pogryzania przy każdej okazji.

Rodzaj dania: Małe danie

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4-8

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
1/2 kg (500 g) obranych migdałów
surowe białko
3 łyżeczki drobnego brązowego cukru
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyzeczki mielonego kminu rzymskiego

Opis przyrządzania:
Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Migdały wsypujemy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika na około 10 minut, aż migdały zaczną się złocić - sprawdzamy. Białko ubijamy, aż się spieni. Dodajemy cukier, cayenne, kmin i łyżeczkę soli (najlepiej grubej). Dokładnie mieszamy i wsypujemy przestudzone lekko migdały. Mieszamy tak, by każdy migdał pokryty był przyprawami - lub mniej więcej. Wsypujemy z powrotem na blaszkę i znów wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 10-15 minut, co jakiś czas mieszając, aż będą złote, suche i chrupiące. Studzimy przed podaniem.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024