Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Migdaly-z-przyprawami
Migdały z przyprawami
Doskonałe do pogryzania przy każdej okazji.
Rodzaj dania: Małe danie
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4-8
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
1/2 kg (500 g) obranych migdałów
surowe białko
3 łyżeczki drobnego brązowego cukru
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyzeczki mielonego kminu rzymskiego
Opis przyrządzania:
Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Migdały wsypujemy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika na około 10 minut, aż migdały zaczną się złocić - sprawdzamy. Białko ubijamy, aż się spieni. Dodajemy cukier, cayenne, kmin i łyżeczkę soli (najlepiej grubej). Dokładnie mieszamy i wsypujemy przestudzone lekko migdały. Mieszamy tak, by każdy migdał pokryty był przyprawami - lub mniej więcej. Wsypujemy z powrotem na blaszkę i znów wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 10-15 minut, co jakiś czas mieszając, aż będą złote, suche i chrupiące. Studzimy przed podaniem.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024