Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Lemoniada-bazyliowa

Lemoniada bazyliowa

Odświeżający, lekki napój na gorący dzień. Dla osób unikających alkoholu - znakomity aperitif.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 6

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 szklanki syropu bazyliowo-cytrynowego
2 szklanki kruszonego lodu
szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
skórka ścięta z cytryny i świeża bazylia do dekoracji

Opis przyrządzania:
W dużym szklanym dzbanku mieszamy syrop bazyliowo-cytrynowy oraz 2 szklanki wody.
Dodajemy lód i sok z cytryny.
Mieszamy i podajemy w szklaneczkach, ozdabiając kawałkiem skórki cytrynowej i listkiem bazylii.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024