Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Lemoniada-bazyliowa
Lemoniada bazyliowa
Odświeżający, lekki napój na gorący dzień. Dla osób unikających alkoholu - znakomity aperitif.
Rodzaj dania: Napój
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
2 szklanki syropu bazyliowo-cytrynowego
2 szklanki kruszonego lodu
szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
skórka ścięta z cytryny i świeża bazylia do dekoracji
Opis przyrządzania:
W dużym szklanym dzbanku mieszamy syrop bazyliowo-cytrynowy oraz 2 szklanki wody.
Dodajemy lód i sok z cytryny.
Mieszamy i podajemy w szklaneczkach, ozdabiając kawałkiem skórki cytrynowej i listkiem bazylii.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024