Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krem-waniliowy-do-tortow

Krem waniliowy do tortów

Uniwersalny krem na bazie masła - dodatek zagęstnika do śmietany powoduje, że krem jest bardziej stabilny.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: na 1 tort

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
250 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
2 torebki zagęstnika do śmietany
torebka cukru waniliowego
3 żółtka

Opis przyrządzania:
Masło wkładamy do miski. Ręcznym mikserem ubijamy je na puszysty krem, dodając po trochu przesiany cukier puder, zagęstnik do śmietany i cukier waniliowy. Żółtka rozkłócamy widelcem i po troszku dodajemy do kremu, cały czas ubijając. Kremem smarujemy warstwy tortu, używamy go do babeczek lub kruchych rurek.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

PieceOfCake © 2008-2024