Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krem-maslany
Krem maślany
Prosty krem, nieodzowny do ozdabiania angielskich babeczek. Przyda się także do przekładania tortów, zwłaszcza biszkoptowych i bezowych.
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
125 g miękkiego masła
3 łyżki przesianego cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
barwniki spożywcze
Opis przyrządzania:
Masło ucieramy mikserem, dodając cukier i ekstrakt waniliowy. Kiedy masa jest już puszysta i biała, możemy krem zabarwić kroplą barwnika spożywczego. Krem przechowujemy w lodówce, ale wyjmujemy na godzinę przed użyciem, gdyż tylko miękki da się rozsmarować.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024