Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Coulis-z-rabarbaru
Coulis z rabarbaru
Słodko-kwaśny owocowy sos do deserów. Znakomicie komponuje się z łagodnymi, kremowymi deserami, np. pannacottą lub kremem bawarskim. Można też nim polać naleśniki lub racuszki.
Rodzaj dania: Sosy
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: szybkie
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
300 g młodego rabarbaru
6 łyżek syropu cukrowego
grenadina
Opis przyrządzania:
Rabarbar obieramy z wąsów i siekamy. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości z syropem cukrowym. Studzimy i przecieramy przez sitko – dla koloru dodajemy łyżeczkę lub dwie grenadiny (syropu z granatów).
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: nowatorska
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024