Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Beurre-manie
Beurre manie
Klasyczny sposób na zagęszczanie sosów do pożądanej konsystencji.
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia: Francja
Liczba porcji: dowolna
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
masło
mąka
Opis przyrządzania:
Rozcieramy palcami miękkie masło z taką samą ilością zwykłej mąki. Kiedy masa będzie jednolita, wkładamy do zamykanego plastikowego pudełka i przechowujemy w lodówce. Kawałki beurre manie rozpuszczamy w gotującym się sosie, mieszając, aż sos osiągnie właściwą konsystencję.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024