Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Bellini

Bellini

Wspaniały letni aperitif. Mój ulubiony.

Rodzaj dania: Napój

Kraj pochodzenia: Włochy-Wenecja

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: szybkie

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
dojrzała brzoskwinia
100-150 ml Prosecco

Opis przyrządzania:
Dojrzałą słodką brzoskwinię obieramy ze skórki - w tym celu zanurzamy ją na minutę we wrzątku, po czym przelewamy zimną wodą. Skórka zejdzie sama pod naciskiem palców. Usuwamy pestkę i brzoskwinię miksujemy na gładkie piure. Do wysokiego kieliszka do szampana wlewamy brzoskwiniowe piure do 1/4 wysokości. Delikatnie dopełniamy bardzo zimnym Prosecco.

Temperatura podawania:zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: eleganckie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: klasyczna

Podobne przepisy:

PieceOfCake © 2008-2024