Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Smazone-paski-tortilli
Smażone paski tortilli
Doskonały dodatek do pikantnych zup.
Rodzaj dania: Dodatek
Kraj pochodzenia: Meksyk
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
olej słonecznikowy
tortilla
Opis przyrządzania:
2 tortille zwijamy i ostrym nożem tniemy w cieniutkie paski. W garnku o grubym dnie lub we frytownicy rozgrzewamy olej słonecznikowy do temperatury 190 stopni. Paski tortilli smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i natychmiast podajemy.
Temperatura podawania:ciepła
Główny składnik: wegetariańska
Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024