Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Smazone-paski-tortilli

Smażone paski tortilli

Doskonały dodatek do pikantnych zup.

Rodzaj dania: Dodatek

Kraj pochodzenia: Meksyk

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
olej słonecznikowy
tortilla

Opis przyrządzania:
2 tortille zwijamy i ostrym nożem tniemy w cieniutkie paski. W garnku o grubym dnie lub we frytownicy rozgrzewamy olej słonecznikowy do temperatury 190 stopni. Paski tortilli smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Osączamy na papierze kuchennym i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania:ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: klasyczna

Podobne przepisy:

PieceOfCake © 2008-2024