Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Kruche-ciasto-z-twarozkiem

Kruche ciasto z twarożkiem

Łatwe i szybkie ciasto, doskonałe na pierożki z dowolnym nadzieniem. Upieczone ciasto najlepsze jest tego samego dnia.

Rodzaj dania: Przepis podstawowy

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: na 1 tartę

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
200 g mąki
120 g kremowego twarożku
oliwa z oliwek

Opis przyrządzania:
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy twarożek i szczyptę soli.
Dodajemy 3 łyżki oliwy i zagniatamy na gładkie, zwarte ciasto. W trakcie zagniatania dolewamy jakieś 3 łyżki wody.
Z ciasta toczymy kulę, spłaszczamy na gruby placek i zawijamy w folię plastikową. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny co najmniej.
Dalej używamy zgodnie z odpowiednim przepisem. To ciasto pieczemy w 170 stopniach.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: trzeba zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024