Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Krem-waniliowy-do-tortow
Krem waniliowy do tortów
Uniwersalny krem na bazie masła - dodatek zagęstnika do śmietany powoduje, że krem jest bardziej stabilny.
Rodzaj dania: Przepis podstawowy
Kraj pochodzenia:
Liczba porcji: na 1 tort
Czas przygotowania: ekspresowe
Stopień trudności: łatwa
Składniki:
250 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
2 torebki zagęstnika do śmietany
torebka cukru waniliowego
3 żółtka
Opis przyrządzania:
Masło wkładamy do miski. Ręcznym mikserem ubijamy je na puszysty krem, dodając po trochu przesiany cukier puder, zagęstnik do śmietany i cukier waniliowy. Żółtka rozkłócamy widelcem i po troszku dodajemy do kremu, cały czas ubijając. Kremem smarujemy warstwy tortu, używamy go do babeczek lub kruchych rurek.
Temperatura podawania:zimna
Główny składnik: słodkie
Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej
Okazja: codziennie
Grupa konsumenta: dla każdego
Styl potrawy: klasyczna
Podobne przepisy:
PieceOfCake © 2008-2024