Adres: http://www.pieceofcake.pl/Przepisy/Cebulka-z-curry

Cebulka z curry

Złota, pachnąca cebulka jest znakomita do każdej ryby, pasuje też do rozmaitych dań z grilla. W zależności od upodobań dodajemy curry ostre lub łagodne.

Rodzaj dania: Dodatek

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:
2 duże słodkie cebule
oliwa z oliwek
2 łyżeczki ulubionego proszku curry
brązowy cukier (do smaku)

Opis przyrządzania:
Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.
Na sporej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Wsypujemy curry, mieszamy, po czym dodajemy cebulę. Solimy i smażymy, cały czas mieszając, aż cebula będzie miękka, ale nie przyrumieniona. Jeśli cebula zaczyna się przypiekać, dolewamy łyżkę wody.
Miękką cebulę doprawiamy do smaku odrobiną brązowego cukru i podajemy na gorąco.

Temperatura podawania: ciepła

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować: można zrobić wcześniej

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

PieceOfCake © 2008-2024