W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Smoothie z awokado

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Smoothie z awokado

Wiosennie bladozielony śniadaniowy koktajl. Daje siłę na cały dzień (a przynajmniej do obiadu).

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • dojrzałe awokado
  • 1/2 ogórka
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1/2 limetki

Smoothie z awokado - Opis przyrządzania:

Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i łyżeczką wydłubujemy miąższ prosto do blendera.
Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do awokado.
Do blendera dodajemy jogurt i sok wyciśnięty z połowy limetki oraz trochę soli. Miksujemy wszystko razem na gładki jasnozielony koktajl.
Wlewamy koktajl do wysokiej szklanki i natychmiast (żeby witaminy nie wyparowały) wypijamy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: wegetariańska

Kiedy przygotować Smoothie z awokado: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: dla każdego

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku


Podobne do Smoothie z awokado przepisy:

  • Truskawkowa "zupka" z winem
    Koktajl truskawkowy w wersji grown-up.
  • Dip z awokado
    Odmiana guacamole, w łagodniejszej, bardziej europejskiej wersji. Podajemy do surowych warzyw, np. kawałków kopru włoskiego lub kalarepki.
  • Zimna zielona zupka
    Wspaniała letnia zupa na szczególnie upalny dzień. Podajemy z grzaneczkami lub jakąś dobrą salsą - może to być na przykład *!*2422*!*. Mmm...
  • Guacamole
    Jedna z miliona wersji i nie chciałabym trafić w środek dyskusji, która mianowicie z tych wersji jest tą jedynie słuszną... Guacamole jest świetne z gorącą tortillą lub skrzydełkami z grilla.
  • Mus z awokado i krabów
    Oczywiście do takiej przystawki najlepiej byłoby ugotować świeżego kraba, ale kiedy nie ma czasu, możemy sobie pomóc, otwierając puszkę...


Podziel się linkiem:




Komentarze: