W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Rafa koralowa

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Rafa koralowa

Koktajl ten nazwę swoją zawdzięcza barwie - płytkiego, ciepłego morza.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 30 ml białego rumu
  • 10 ml Cointreau
  • 15 ml Curacao Bleu
  • 5 ml soku z cytryny
  • 5 ml syropu cukrowego
  • lód
  • tonik
  • plasterek limetki
  • gałązka czerwonych porzeczek

Rafa koralowa - Opis przyrządzania:

Do wysokiej szklanki koktajlowej wlewamy rum, oba likiery, sok z cytryny i syrop. Dodajemy kostkę lodu, mieszamy i dopełniamy zimnym tonikiem. Szklankę ozdabiamy na brzegu owocami i natychmiast podajemy.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Rafa koralowa: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Rafa koralowa przepisy:

  • Kiszone cytryny na szybko
    Znakomicie wymyślony przez Claudię Roden sposób, by na skróty osiągnąć smak kiszonej cytryny w tażinach i kuskusach. Świetny, inteligentny przepis.
  • "Lekarstwo" Oli na przeziębienie
    Dostałam ten przepis od mojej przyjaciółki Oli. No cóż, rzeczywiście pomaga na katar, dreszcze i tak dalej... Byle nie przesadzić w ilości, bo trzeba będzie leczyć zgoła co innego.
  • Świąteczny drink jeżynowy
    Odświeżający, choć wcale nie słaby, long drink na bazie likieru jeżynowego (popularnego we Francji Creme de Mures). Ładny w kolorze, przyjemny w smaku, odpowiedni dla każdego.
  • Pieczona rybka z cytryną
    Prościutkie danie z białej ryby z cytryną i koperkiem. Podajemy z chrupiącą bagietką i kieliszkiem chłodnego białego wina.
  • Sos z kiszonych cytryn
    Zimny sos o korzeniach śródziemnomorsko-arabskich. Znakomicie pasuje do mięs z grilla (szczególnie jagnięciny), a także do pomidorów i jajek na twardo.




Podziel się linkiem:


Komentarze: