W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.
X

Piece of cake

Jesteś w: Przepisy kulinarne / Przepisy / Pommellini

Menu


Wasze komentarze

Ciekawostki i specjały kulinarne wprost do Twojej skrzynki. Podaj adres e-mail:


Partner

Dodaj Gazetkę do Google


Napój

Pommellini

Lekki drink jabłkowy, oparty na pomyśle koktajlu Bellini. Doskonały na jesieni.

Kraj pochodzenia:

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: ekspresowe

Stopień trudności: łatwa

Składniki:

  • 1 łyżka gładkiego musu jabłkowego
  • cytryna
  • 100-150 ml wytrawnego cydru
  • długa laska cynamonu

Pommellini - Opis przyrządzania:

Do wysokiego kieliszka do szampana wkładamy łyżkę musu jabłkowego i wciskamy odrobinę cytryny. Dopełniamy bardzo zimnym cydrem. Podajemy natychmiast, z długą laską cynamonu do zamieszania.

Temperatura podawania: zimna

Główny składnik: słodkie

Kiedy przygotować Pommellini: do zrobienia w ostatniej chwili

Okazja: codziennie

Grupa konsumenta: tylko dla dorosłych

Styl potrawy: nowatorska

Wersja do druku

Podobne do Pommellini przepisy:

  • Jabłka z syropem klonowym
    Jabłka to się piecze chyba w każdym kraju, w którym rosną jabłonie. Mało które danie tak podnosi na duchu, jak słodkie, miękkie jabłka prosto z pieca. Możemy uznać, że dodatek syropu klonowego i żurawin sytuuje ten przepis w kręgu kultury kanadyjskiej...
  • Kanadyjski sos jabłkowy
    Ciepły, gęsty sos z kawałkami jabłek, słodzony syropem klonowym. Doskonały do małych placuszków, naleśników, placków ziemniaczanych...
  • Cielęce pulpeciki z jabłkami
    Jesienna cielęcinka z jabłkami i świeżym majerankiem. Podajemy z kremowym piure ziemniaczanym.
  • Steki z karkówki z ginem
    Steki z karkówki przyprawiamy pastą z czosnku i jałowca, co znacznie podnosi smak codziennej wieprzowiny. Mięso polewamy kremowym sosem z dodatkiem ginu. Idealnym dodatkiem będzie puree ziemniaczane, duszona włoska kapusta i smażone jabłka.
  • Parfait z suszonych śliwek z sezamem
    Zimowe w charakterze lody mogą zagrać jako oryginalny świąteczny deser. Parfait podajemy w eleganckich plastrach, w towarzystwie bitej śmietany, śliwek w czerwonym winie lub sałatki z zimowych owoców.




Podziel się linkiem:


Komentarze: